Lokale prosjekter

Soroptimister står opp for kvinner gjennom prosjekter, påvirkning og kommunikasjon. Vi arbeider lokalt med flere prosjekter.

 

Salgsprodukt - Soroptimist notatbok  opplag 1. 2021

Perfekt til å notere alt som skjer i hverdagen, i klubben og på møtene. Innbundet, linjert, med omslagsstrikk og penneholder, silketrykk av soroptimistlogo. Overskuddet går i sin helhet fra Stavangerklubben til Soroptimistenes hjertesaker.

Mentorprosjekt 2022

Stavanger soroptimistklubb planlegger å komme i gang med et mentorprogram som har som mål å styrke jobbmulighetene i Norge for innvandrerkvinner med høyere utdanning. 

Mentoring innebærer at en mentor(veileder) og en adept(den som skal veiledes) møtes for samtaler over en avgrenset tidsperiode. Adept formulerer et arbeidslivsrettet mål som hun ønsker å utvikle seg mot. Mentor er samtalepartner som bruker sine erfaringer og sin kunnskap til å gi veiledning og støtte bl.a. i jobbsøkerprosessen. Vanligvis vil mentorparet møtes til månedlige samtaler.

Målgruppen er innvandrerkvinner med eller uten jobb, i alderen 20-45 år, med høyere utdanning, gode norskkunnskaper og med' motivasjon for å komme i arbeidslivet. Mentorbrosjyre 

Kjolesalg 2022 

Vi samler inn og selger second-hand kjoler. Overskuddet går til Soroptimistenes utdanningsfond.

Strandrydding 2022

Klubbmedlemmene møtes årlig på en av Jærstrendene for å rydde plast og annet søppel. Prosjektet foregår i samråd med Jæren Friluftsråd som bidrar med søppelposer og har søppeldunker utstasjonert på strendenes parkeringsplasser. Dette prosjektet er klubbens bidrag til miljøvern og er en hyggelig sosial samling for deltakerne.