Lokale prosjekter

Soroptimister står opp for kvinner gjennom prosjekter, påvirkning og kommunikasjon. Vi arbeider lokalt med flere prosjekter.

 

Salgsprodukt - Soroptimist notatbok  opplag 1. 2021 Opplag 2. 2024

Perfekt til å notere alt som skjer i hverdagen, i klubben og på møtene. Innbundet, linjert, med omslagsstrikk og penneholder, silketrykk av soroptimistlogo. Overskuddet går i sin helhet fra Stavangerklubben til Soroptimistenes hjertesaker.

Eksempler på andre prosjekter:

Mentorprosjekt 

Stavanger soroptimistklubb planlegger å komme i gang med et mentorprogram som har som mål å styrke jobbmulighetene i Norge for innvandrerkvinner med høyere utdanning. 

Mentoring innebærer at en mentor(veileder) og en adept(den som skal veiledes) møtes for samtaler over vi stikker en avgrenset tidsperiode. Adept formulerer et arbeidslivsrettet mål som hun ønsker å utvikle seg mot. Mentor er samtalepartner som bruker sine erfaringer og sin kunnskap til å gi veiledning og støtte bl.a. i jobbsøkerprosessen. Vanligvis vil mentorparet møtes til månedlige samtaler.

Målgruppen er innvandrerkvinner med eller uten jobb, i alderen 20-45 år, med høyere utdanning, gode norskkunnskaper og med' motivasjon for å komme i arbeidslivet. Mentorbrosjyre 

Kjolesalg 

Vi samler inn og selger second-hand kjoler. Overskuddet går til Soroptimistenes utdanningsfond(2022)

Strandrydding 

Klubbmedlemmene møtes årlig på en av Jærstrendene for å rydde plast og annet søppel. Prosjektet foregår i samråd med Jæren Friluftsråd som bidrar med søppelposer og har søppeldunker utstasjonert på strendenes parkeringsplasser. Dette prosjektet er klubbens bidrag til miljøvern og er en hyggelig sosial samling for deltakerne.

Verdens lengste skjerf (samarbeid med andre org.)

Medlemmer har strikket med restegarn deler til dette, målet er verdensrekord, og gjenbruk til nødtepper.

 Bokbad med den afghanske forfatteren Mariam Rasouli. Åpent møte i samarbeid samarbeid med klubbene i Sandnes og Jæren(2023)